Met Dick door de Kaap

Wijntour / wijnroute.

 

Als u kiest voor Dickies wijntour /wijnroute rond Kaapstad.

 

Dan neemt Dick u mee naar de mooie omgeving van Stellenbosch, Franshoek, Paarl of Constantia waar de mooie of beroemde wijnhuizen liggen. U kunt daar heerlijke wijnen proeven en genieten van de mooie omgeving.

 

Het Kaapse wijngebied.

Voorheen Boland geheten. Het Kaapse wijngebied ligt in de provincie West-Kaap. Het omvat de beroemde Kaapse wijnhuizen van de Wijnroute.

De bekenste wijndorpen zijn wel  Stellenbosch, Franshoek, Paarl en niet te vergeten Constantia van de West-Kaap. Verder heb je nog vele dorpjes in het achterland van de Kaap, waar ook uitstekende wijn wordt gemaakt.

In de Kaap provincie zijn rond de 500 wijnhuizen waar elk jaar weer vele liters wijn, champagne en port worden gemaakt.

 

Constantia ligt achter de Tafelberg en is het oudste wijngebied van Z.A. Bij Groot Constantia zijn de eerste druivenranken geplant.Vrij snel daarna is het gebied opgesplitst in eerst 4 en nu 8 wijnhuizen.

Groot en Klein Contantia, Steenberg en Buitenverwachting liggen in dit gebied en behoren alle 4 tot de oudste van Zuid Afrika.

 

Stellenbosch is wel een van de bekenste wijndorpen van de Kaap.

Het dorp ligt in een vallei met tegen de heuvels de prachtige wijnhuizen, sommigen erg bekend zoals Boschendal, Tokara, Rust en Vrede of Spier. Stellenbosch heeft meer dan 50 wijnhuizen waar heerlijke wijnen vandaan komen.

Franshoek is een kleiner, maar erg mooi gelegen dorpje dat tussen de bergen ligt.

Het dorpje is gesticht door de Hugenoten.

Vandaag de dag is er best veel overgebleven uit de Hugenootse tijd. Niet alleen de familienamen, maar ook de namen van veel wijnhuizen, zoals La Motte, La Cotte, Cabrière, Provence, Chamonix, Bien Donné, Dieu Donné en Le Dauphiné  zijn vandaag de dag een van de belangrijkste wijnhuizen van Zuid afrika.

In het dorpje zijn verschillende van Zuid-Afrika's beste restaurants gevestigd. 

 

Dick neemt u graag mee op zijn wijntour naar een van de mooiste wijnhuizen of mooi gelegen restaurands in de omgeving van Kaapstad, Stellenbosch of Franshoek om te genieten van het uitzicht en de lekkere wijnen en lunch.

 

Dick heeft een bus voor 7 personen waar hij u een

heerlijke dag mee kan verzorgen.

www.kaapstadguru.nl

Terug naar zijn andere

site