Met Dick door de Kaap

www.kaapstadguru.nl

Terug naar zijn andere

site

Wandeltocht of beklimmen van de Tafelberg.

 

 

De Tafelberg bij Kaapstad is een zeer boeiende en indrukwekkende berg, waarvan je uitkijkt over Kaapstad en de verre omgeving. De lengte van het plateau boven op de Tafelberg is ongeveer drie kilometer.

 

De achterkant van de Tafelberg is complexer dan men zou denken wanneer men de berg van voren ziet. Het hoogste punt op de Tafelberg is McLear's Beacon met 1086 meter. Aan de linkerzijde van de Tafelberg bevindt zich Devils Peak, en aan de rechterkant wordt de Tafelberg geflankeerd door de Twelve Apostles en Lions Head.

 

Rondom de Tafelberg is het Nationaal park . Het uitzicht vanaf de Tafelberg over Kaapstad is werkelijk fenomenaal. Met het kabelbaantje ben je in slechts 5 minuten op de top die zo 'vlak is als een tafelblad' en waaraan de berg dan ook zijn naam dankt.

Voor de echte sportievelingen is er natuurlijk ook de optie van de berg te beklimmen.

Van de kabelbaan naar de top moet je reken op een uurtje of twee voor de hele klim.

Deze klim kan u goed zelf doen, niet echt gevaarlijk.

Vanaf de Botanische Tuinen aan de oostzijde gaat ook een zeer mooi maar vrij moeilijke route van 5 uur, de Platteklip Gorge, achter zijdevan de Tafelberg omhoog.

Het is verstandig om deze route niet af te dalen, er zijn een aantal plekken waar u snel kunt uitglijden. Beklimmen is altijd makkelijker!

beklimming van de tafelberg met Dick kan natuurlijk ook.

 

Dick kan u mee nemen met zijn mooie wandeltocht van af de Botanische Tuin naar de top, dan kunt u kiezen om met de kabelbaan of te voet aan de andere zijden af te dalen. Deze tocht duurt ongeveer 5 uur. Dit is wel voor liefhebbers die van berg beklimmen houden, wel een super mooi tocht! U start in de mooie tuinen en klimt via beekjes, varens en watervalletjes door de bomen om hoog, boven gekomen lopen we nog 2 uur via de oost zijden over het hele plateau van de tafelberg naar andere, west kant. U klimt echt over de Tafelberg heen.

Ik haal u op bij uw verblijf met mijn bus,  zetten de bus dan eerst bij de Kabelbaan en nemen hier vanuit een Taxie naar Botanische Tuin aan de achter kant , hier vanuit begint de mooie Klim  

Deze klim kan alleen gedaan worden met goed en onbewolkt windstil weer! Dat is jammer genoeg niet altijd het geval! Vaak als het hart waait komt er ook een wolkendek op de berg te liggen, gevaarlijk is de berg dan! 

 

Neem gerust contact met Dick op, als u de berg met hem op wil. Bij een minimaal van 4 personen gaat Dick graag de berg met u op, als het weer het toelaat.

Misschien tot in Kaapstad