Met Dick door de Kaap

Kaappunt ( Cape point )

Als u kiest voor een tour naar de Kaappunt ook wel

Kaap de Goede Hoop genoemd.

 

 

Dan neemt Dick u mee langs alle mooie stranden

van Houtbaai, Kommetje en Scarborough en natuurlijk niet te vergeten Chapman's piek, met zijn mooie uitzicht. In Simon's town heb je de Pinguïns. Als u dan nog verder rijdt komt u bij de Kaappunt uit.

 

Kaap de Goede hoop was voeger een bijzondere betekenis voor de zeilers. Het was een belangrijke mijlpaal voor de clipperschepen die naar het Verre Oosten en Australië voeren.

Het is een veel voorkomende misvatting dat de Kaap de Goede Hoop de zuidpunt van Afrika is, maar in feite is dat de zuidelijke punt Kaap Agulhas.

 De eerste Europeaan die deze Kaap voorbij voer, was de Portugees Bartolomeus Diaz in 1488. In die tijd waren diverse Portugese expedities uitgezonden om de kust van Afrika steeds verder naar het zuiden te verkennen.

 

Vanuit Kaapstad bent u wel een dag onderweg, als u het rustig aan doet met wat stops om te kijken naar de mooie stranden en rotspartijen met zijn mooi vergezichten die er voortdurend zijn op weg naar de Kaap. De tocht is rond 250 km.

Als er nog genoeg tijd is, kan Dick ook nog een bezoek regelen aan het wijnhuis Klein of Groot Constantia die achter de tafelberg liggen.

Deze wijnhuizen behoren tot de oudste van Zuid Afrika.

 

Als u dan zin heeft om deze mooie dag af te sluiten met een lekker glaasje wijn op een van de terrasjes bij het leuke, beetje trendy Camps Bay, kan Dick dat voor u in plannen. Deze route moet u zeker gezien hebben als u een bezoek brengt aan Kaapstad.

 

 

 

www.kaapstadguru.nl

Terug naar zijn andere

site