Met Dick door de Kaap

 

De Geschiedenis van Kaapstad

 

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck als handelspost van de Vereenigde Oostindische Compagnie en is daarmee de oudste Europese vestiging van het land. Lange tijd was het de hoofdstad van de Nederlandse Kaapkolonie. Tegenwoordig is het wetgevende hoofdstad en huist het parlement in Kaapstad. Voordat de Nederlanders kwamen werd het gebied bewoond door Khoikhoi en Bosjesmannen.

Tegenwoordig heeft Kaapstad een zeer gemengde bevolking: 48% is kleurling, 32% zwart, 19% blank en 1% Aziatisch.

Belangrijkste van de 11 officiële talen zijn Afrikaans (41%), Xhosa (29%) en Engels (28%).

In Kaapstad is zowel nog de Nederlandse als de Engelse overheersing duidelijk zichtbaar in de Hollandse en Victoriaanse architectuur.

De koude Golfstroom vanuit het zuiden veroorzaakt een klimaat met natte winters (mei-augustus)en warme zomers.

Het Kaapschiereiland is een van de zes plantenkoninkrijken van de wereld. Veel soorten zijn specifiek voor de regio en uniek in de wereld.

 

Ingeklemd tussen de Atlantische oceaan de ene kant en de Tafelberg en Devil's Peak, Lion's Head aan de andere zijde, ligt het kleine centrum met zijn wolkenkrabbers. Achter Lion's Head liggen de prachtige stranden zoals Clifton en Camps Bay,

Rond Kaapstad zijn er vele mogelijkheden om te genieten van dit prachtige gebied, zoals Kaap de Goede Hoop, de pinguïns in Simons Town, de wijnlanden, Stellenbosch en vele mogelijke uitstapjes en activiteiten die een verblijf in Kaapstad tot de tijd van je leven kunnen maken.

 

Het uitgaansleven in Kaapstad is geweldig, van rock café tot trendy cocktail lounges en discotheken. Er is te veel om op te noemen, maar hier volgen een aantal plaatsen in en rondom Kaapstad die erg populair zijn.

Camps Bay; hier zijn de trendy cocktail cafe's /clubs voor een sundownener.

Long Street, Kloofstreet; een lange doorlopende straat in de stad waar een mix van uitgaansgelegenheden is.

Waterfront; met zijn winkels en verschillende kroegen met ook vaak live muziek

 

Kaapstad bied eindeloze mogelijk heden om jezelf te vermaken, er is eigenlijk te veel om op te noemen. Dus ga het avontuur aan en ontdek Kaapstad en omstreken zelf of met Dick.

 

Je raakt nooit verveeld of uitgekeken in deze gezellige /mooie Stad.

www.kaapstadguru.nl

Terug naar zijn andere

site